неделя, 20 май 2012 г.

Камини CLAM - Умната камина

Горивна камера с водна риза TERMOFAVILLA serie D...или както още я наричат "Умната камина" има за цел Вашия комфорт. Нейната конструкция, позволява висока ефективност на отопление, постигната с ниско енергийно потребление. Казано по друг начин, не се налага закупуването на много кубици дърва, което е свързано не само с пари, а и с досадното им пренасяне.
Икономията е една от прчините за купуването на камина, втората е, присъствието на живия огън в дома, както и неговото съзерцаване, но дали всяка една горивна камера ще ни позволи да се радваме на красивите пламъци и каква е вероятноста тя да се превърне в едно мръсно огнище с неприятна миризма. Следващия въпрос е, колко дълго ще ни служи една горивна камера и дали няма да се наложи в близките 3-4 години да я сменим и пак да правим ремонт на жилището. И далеч не на последно място (всъщност на първо) са противопожарните осигурителни мерки. Нека не забравяме все пак, че палим огън в къщи. Ако този огън не е контролируем и обезопасен лесно може да предизвика пожар.
Какво предлага CLAM за да ни предпази от всички тези неприятности и да ни даде възможност наистина да се насладим на на една равномерно разпръсната топлина в цялото жилище, както и на ...магията на живия огън. Да разгледаме в детайли качествата на горивните камери с водна риза от серията TERMOFAVILLA.
1. Корпус, предпазващ движещите се части, свързани с отваряне и затваряне на вратата, с цел да им осигури по-дълъг живот.
2. Вратата е специално оразмерена да осигурява постоянен поток на въздух, който възпрепятства замърсяването на стъклото.
3. Керамично стъкло, устойчиво на топлина до 800°С
4. Студена зона.Тя включва и дръжката на вратата, която е изолирана със силикон.
5. Тифлонови колелца, улесняващи транспорта. До тях има поставени постоянни метални крачета, които са с възможност за регулиране на височината.
6. Херметично затваряне за оптимално изгаряне и висока ефективност.
7. Клапан, регулиращ потока на въздуха с цел оптимизиране на горенето.
8. Електронен блок. Свързан е с таблото за регулиране на температурата и други функции на горивната камера. Това табло се монтира на стената в близост до камината и чрез него могат да се променят настройките за работа, според личните нужди и предпочитания. Тук искам да подчертая, че всички ел.части работят автоматично и в пълен синхрон. Така например, когато ние зададем определена температура, въздушният клапан ще пропусне точно толкова въздух, необходим за точно такова горене, при което да се отдели точно толкова топлина. Не е ли уникално?


9. Пепелник. Бихме могли да кажем, че е твърде малък, но по-горе споменах за малкото количество необходимо гориво и високата степен на изгаряне. Неговият размер е съобразен с работата на горивната камера като цяло и е предостатъчен за малкото получена пепел.

10. Чугунена скара.

11. Специална форма на горивната камера за увеличаване на повърхността на топлообмен.
12. Подаване на вторичен въздух, който предизвиква второ изгаряне (за ползите от второто изгаряне писах в предишния си постинг).
13. Воден триелементен топлообменник, изключително важен за висок КПД (Коефициент на Полезно Действие). Водата е разположена на тънки пластове в задната и в горната част на горивната камера, там където всъщност гори огъня и се отделя много топлина.Така тя се затопля много бързо, а после дори и един съвсем слаб огън може да подържа температурата и.
14. Обезопасителен съд. В случай, че спре тока и изтече времето на поставения UPS камината се превръща в бомба, готова всеки момент да избухне! Тогава на помощ идва точно този съд за безопасност, който охлажда водата и намалява налягането в системата, като по този начин я предпазва от разрушаване.
Други горивни камери на CLAM можете да видите ТУК



5 коментара:

  1. Хубаво е , че има неща, които действат ,за да ни предпази от всички тези неприятности и да ни даде възможност наистина да се насладим на една равномерно разпръсната топлина в цялото жилище, а това че ще можем да се насладим и на жив огън както сте го написали е уникално.Представям си по край коледните празници с цялото семейство навън вали сняг, а ние сме пред огъня, като един филм нали хахаха. Благодаря за статията и полезната информация която ни давате, често посещавам блога ви.

    ОтговорИзтриване
  2. Статията е доста полезна особено за хора като мен които не разбират много от....електронен блок и се радвам че ни описвате, че е свързан е с таблото за регулиране на температурата и други функции на горивната камера. Това табло се монтира на стената в близост до камината и чрез него могат да се променят настройките за работа, според личните нужди и предпочитания.Точно от такова нещо имах нужно в този момент и се радвам че ми препоръчаха блога ви.Дано често споделяте с нас.

    ОтговорИзтриване
  3. Не бях чувала за подобна камина, но като чета за всичките екстри и функции,които има ми стана любопитно колко пари струва и с колко трябва да се разделим, за да се сдобием с една такава,която може би е иделна за механата на вилата ми.Това че прави така, че и вторичното изгаряне да може да придобие топлина е страхтно постижение.Нужно е доста мало количество гориво, пък и големината се вижда че е малка.Благодаря ви за статията и всичко това което ни разяснихте.

    ОтговорИзтриване
  4. http://kamini-clam.com/index.html Тук можете да видите цени.

    ОтговорИзтриване
  5. Много ви благодаря за тази статия.Вече всичко е толкова умно, че в скоро време може да са по умни и от нас, да видим тогава какво ще правим хахаха. Радвам се че ни показвате и сайт където да видим цените.Определено бих си позволила пък и имайки предвид за всичките плюсове,които имат този модел си заслужава всеки лев за тях.Надявам се да качите още снимки и модели.Все пак идва и този студен и зимен сезон, когато трябва да се отопляваме и да мислим за сметките.

    ОтговорИзтриване