петък, 18 май 2012 г.

Камини CLAM - Горивни камери с въздуховоди от серията FAVILLA XL


       Напоследък камините с въздуховоди са предпочитани.  Предимствата им пред тези с водна риза са:
  • По-евтина инсталация.
  • По-бързо затопляне.
  • Могат да се ползват и когато няма ток.
      Системата от въздуховоди (въздушна риза) е значително по-евтина от системата с радиатори (водна риза), освен това тръбите могат бързо и лесно да бъдат скрити с висящ таван или просто с гипсокартон. Видими остават само решетките за топъл въздух.


             Горивните камери FAVILLA XL са с вграден вентилатор, силата на който се регулира с дистанционно управление.Половин час след запалването на камината, жилището е вече добре затоплено, благодарение на мощния вентилатор и уникалната система от въздуховоди на  CLAM-kaminetti. Уникална е, защото се използват много по-малко материали и  същевременно  се получава много повече топлина. Както винаги всичко, дори и най-малкия детайл е предварително, подробно и задълбочено обмислен.
           Спирането на електрозахранването ще намали разпръсването на топлината в другите помещения, но като цяло няма да повлияе на работата на горивната камера, тъй като затопления въздух ще продължи да се движи по въздуховодите по конвекционален път.
            Да разгледаме в детайли една горивна камера с въздуховоди от серията FAVILLA XL.
1. Корпус, предпазващ  движещите се части, свързани с отваряне и затваряне на вратата, с цел да им осигури по-дълъг живот. 
2. Вратата е специално оразмерена да осигурява постоянен поток на въздух, който възпрепятства замърсяването на стъклото. 
3. Дръжка, изолирана със силикон.Студена зона.
4. Изключителна система на CLAM за тихо и плавно движение на вратата, констоирана така, че да  не позволява отварянето и от малки деца.
5. Херметично затваряне за оптимално изгаряне и висока ефективност. 
6. Регулиране на входящ въздух за оптимизиране на горенето.
7. Тифлонови колелца улесняващи транспорта до мястото на монтаж.
8. Електронен блок за управление (силата на изходящия топъл въздух се регулира дистанционно управление).



9. Центробежен вентилатор-мощен и тих.
10. Пепелник.
11. Достъп до вентилатора има вътре в огнището на горивната камера.В случай на нужда той може да бъде почистван, ремонтиран или подменен без да се уврежда облицовката на камината
12. Керамично стъкло-устойчиво на 800°С
13. Вторичен въздух предизвикващ второ изгаряне,което води до повишаване на добива на топлина,намаляване на въглеродния окис,предпазване от конденз и др.(подробности в статията ''двойно изгаряне'')
14. Топлообменник състоящ се от 3 елемента с уникална геометрия за постигане на максимален топлообмен.
15. Автоматично отваряне и затваряне на димния клапан.Свързан с вратата, той се отваря и затваря заедно с нея за да  предотврати изпускането на дим в помещението.
16. Механизъм за повдигане на вратата.
      Изходите за топъл въздух са общо 4.
17. Два от тях могат да се използват по желание.
18. Два вградени изхода за въздуховоди.

ИНСТАЛИРАНЕ:



Други горивни камери с въздушна риза на CLAM можете да видите ТУК







1 коментар:

  1. Преди седмица решихме да си сложим камина и тези дни ще ходим да търсим правилната.Мислех че ще бъде лесно, докато днес не се поинтересувах малко повече от моделите и какво точно трябва да гледаме за нейното по високо качество.Може би от лесна задача ще с е превърне в трудна.Дано да има консултанти в магазините които да ни обяснят.Все пак това е нещо, което слагаш и се надяваш няколко години да не пипаш и да няма проблеми.Благодаря ви за информацията тук.

    ОтговорИзтриване