вторник, 22 март 2011 г.

камини clam :: Камини КЛАМ Двойно изгаряне

камини clam :: Камини КЛАМ Двойно изгаряне

Какво представлява ''двойно изгаряне''?
Къде и как се извършва?
Каква е ползата от него?
От какво предпазва?
Напоследък всички се замисляме, дали да не си поставим камина в къщи, за да си имаме евтино отопление и задушевна обстановка.Но достатъчно ли е за тази цел да си купим просто едно чугунено огнище с вратичка, за да се възползваме от предимствата на камината пред останалите видове отопление?
Какво трябва да притежава една горивна камера?
На първо място трябва да е максимално обезопасена. Тук играе важна роля двойното изгаряне, което не позволява отлагане на сажди по комина и самата горивна камера. Саждите са лесно запалими и са главна причина за възникналите пожари. Важно е също да бъде ограничен достъпа на малки деца до огнището - това става със специален механизъм на вратата. Съществуват още и клапан за регулиране на горенето и вграден обезопасителен съд за горивни камери с водна риза, който не позволява повишаване на налягането в системата над допустимото. Такива клапани имат само горивните камери на CLAM.
На второ място трябва да обърнем внимание на КПД (Коефициент на Полезно Действие), което ще рече, до каква степен горивната камера може да произвежда, задържа и разпръсква топлината в жилището Не е достатъчно само да погледнем техническите и данни, в които е написано КПД - 70%-80%, трябва лично да се убедим в това!
КПД на една горивна камера зависи от качеството на материалите, от които е направена, от нейната функционалност, както и от детайлите и системите вградени в нея. Той е пряко свързан и с разхода на гориво.
Както вече сте разбрали, за да изберем подходяща камина за нашия дом ни е необходима и повече информация. Продуктите на CLAM можете да видите ТУК